همزمان با اجراي طرح نسخه نويسي الكترونيك و توسعه خدمات غيرحضوري، سازمان تامين اجتماعي از ابتداي اسفندماه ديگر دفترچه بيمه درمان كاغذي صادر نخواهد كرد. به اين ترتيب مراجعه به پزشك و مراكز درماني و احراز هويت بيمه شدگان از طريق ارائه كارت ملي، شناسنامه و يا جلد دفترچه بيمه امكان پذير است. به گزارش …
منبع: سرخط نيوز
همه چيز درباره «حذف دفترچه هاي بيمه»/توقف صدور دفترچه از امروز
همه چيز درباره «حذف دفترچه هاي بيمه»/توقف صدور دفترچه از امروز https://head-line.ir/2021/همه-چيز-درباره-حذف-دفترچه-هاي-بيمه-تو/ سرخط نيوز Fri, 19 Feb 2021 07:12:31 0000 اجتماعي https://head-line.ir/?p=4829
همزمان با اجراي طرح نسخه نويسي الكترونيك و توسعه خدمات غيرحضوري، سازمان تامين اجتماعي از ابتداي اسفندماه ديگر دفترچه بيمه درمان كاغذي صادر نخواهد كرد. به اين ترتيب مراجعه به پزشك و مراكز درماني و احراز هويت بيمه شدگان از طريق ارائه كارت ملي، شناسنامه و يا جلد دفترچه بيمه امكان پذير است. به گزارش …
منبع: سرخط نيوز
همه چيز درباره «حذف دفترچه هاي بيمه»/توقف صدور دفترچه از امروز
همزمان با اجراي طرح نسخه نويسي الكترونيك و توسعه خدمات غيرحضوري، سازمان تامين اجتماعي از ابتداي اسفندماه ديگر دفترچه بيمه درمان كاغذي صادر نخواهد كرد. به اين ترتيب مراجعه به پزشك و مراكز درماني و احراز هويت بيمه شدگان از طريق ارائه كارت ملي، شناسنامه و يا جلد دفترچه بيمه امكان پذير است.
به گزارش سرخط نيوز، طرح حذف دفترچه هاي بيمه كاغذي و نسخه الكترونيك دو طرح جداگانه هستند كه به موازات يكديگر پيش ميروند و هردو يك هدف را دنبال مي كنند. سازمان تامين اجتماعي از ابتداي اسفند با توقف توليد دفترچه هاي جديد كاغذي، گام مهمي را به سمت اجراي نسخه نويسي الكترونيك و تشكيل پرونده الكترونيك سلامت ايرانيان برمي دارد.
در روزهاي اخير پرسش ها و نگراني هايي از سوي مردم، پزشكان و داروسازان پيرامون چگونگي و كيفيت اجراي اين برنامه مطرح شده است كه مديرعامل سازمان تامين اجتماعي در پاسخ آنها ضمن تاكيد بر اينكه نبايد فشاري بر مردم وارد شود گفت كه آماده حل مسائل با نظام سلامت هستيم و البته پيشنهادات نظام پزشكي هم وصول و بخش عمده اي بررسي و اعمال شده و آمادگي تعامل فشرده تر با ساير نهادها و مراكز مرتبط را داريم.
صدور دفترچه بيمه كاغذي متوقف شد
آن طور كه مصطفي سالاري اعلام كرده است، از اول اسفند دفترچه جديدي صادر نميشود، اما بيمه شدگان مي توانند دفترچه هاي موجودشان را همچنان استفاده كنند. طي آنچه اعلام شده، ارائه خدمات بدون دفترچه بيمه نيز ميسر است و پزشك ميتواند يا از نسخه نويسي الكترونيك استفاده كند و يا در سربرگ خودش نسخه بنويسد و اينگونه فرد به هرجا برود خدمات درماني را با پوشش تامين اجتماعي دريافت مي كند.
مدارك لازم براي احراز هويت بيمه شدگان هنگام مراجعه به پزشك
درخصوص مدارك لازم براي احراز هويت نيز براي افراد زير ۱۸ سال شناسنامه قابل قبول است. بيمه شدگان جلد دفترچه را هم دور نيندازند چرا كه آن هم يكي از مدارك قابل قبول براي احراز هويت است. همچنين كارت ملي هم قابل قبول است.
درباره چگونگي ارائه مدارك پزشكي به بيمه هاي تكميلي اعلام شده كه مذاكرات بسياري با بيمه هاي تكميلي صورت گرفته و توافق شد با در اختيار گذاشتن API مسئله حل شود. به ۲۹ شركت بيمه نامه نوشته شده و اعلام آمادگي براي تبادلAPI صورت گرفته است. از اين طريق زبان سامانه ها براي همديگر قابل فهم است كه در نوع خودش تحول جدي به شمار مي رود.
بيمه شدگان ديگر الزامي براي همراه داشتن دفترچه بيمه ندارند
مشخصات هويتي و شماره تلفن خود را در درگاه eservices.tamin.ir وارد كنيد
اما از اين پس اگر قصد مراجعه به مراكز درماني و مطب پزشكان را داشتيد به نكات زير نيز توجه داشته باشيد:
۱- در زمان مراجعه به پزشك و موسسات تشخيصي و درماني الزامي به ارائه دفترچه درماني از سوي بيمار نيست.
۲- تمامي بيمهشدگان و مستمري بگيران اصلي و تبعي براي تسهيل دريافت خدمات درماني ميتوانند با مراجعه به سايت اين سازمان به نشاني eservices.tamin.ir نسبت به ايجاد حساب كاربري و تكميل مشخصات هويتي و درج شماره تلفن همراه (موبايل) خود در درگاه مذكور اقدام كنند.
نحوه استعلام استحقاق درمان
۳- تمامي بيمهشدگان و مستمري بگيران اصلي و تبعي قبل از مراجعه به مراكز درماني ميتوانند نسبت به استعلام استحقاق درمان از طريق يكي از روشهاي زير اقدام و از پوشش بيمه درمان خود اطمينان حاصل كنند:
روش اول: مراجعه به سايت medical.tamin.ir، ورود كدملي و مشاهده وضعيت پوشش بيمه درمان
روش دوم: شمارهگيري #۱۴۲۰*۴* ، انتخاب گزينه ۱ (استعلام اعتبار درماني)، ورود كدملي و مشاهده وضعيت پوشش بيمه درمان
روش سوم: شمارهگيري #۱*۱۴۲۰*۴* ، ورود كدملي و مشاهده وضعيت پوشش بيمه درمان
روش چهارم: استفاده از اپليكيشن موبايل، مراجعه به سايت pwa.tamin.ir، ورود كدملي و مشاهده وضعيت پوشش بيمه درمان
روش پنجم: شمارهگيري #۱۶۶۶* ، انتخاب گزينه ۱ (استحقاقسنجي)، ورود كدملي و مشاهده وضعيت پوشش بيمه درمان
۴- در مواردي كه بيمهشده بر اساس نتايج دريافتي از روشهاي فوق يا اعلام مراكز درماني، فاقد استحقاق درمان است، در صورت اعتراض ميتواند موضوع را از طريق سامانه ۱۴۲۰ پيگيري كند.
۵- تمامي بيمه شدگان در صورت ايجاد حساب كاربري ميتوانند خلاصه سوابق درماني خود را با مراجعه به سامانه eservices.tamin.ir در پنجره (منوي) مخصوص بيمه شدگان ملاحظه كنند.
و اما چگونگي ثبت نام پزشكان در سامانه نسخه نويسي الكترونيك
۶- تمامي پزشكان اعم از طرف قرارداد و غيرطرف قرارداد، ميتوانند با ثبتنام در سامانه نسخه الكترونيك اين سازمان (ep.tamin.ir) و دريافت نام كاربري، نسبت به نسخه نويسي الكترونيك اقدام كنند. در صورت مراجعه بيمار به پزشك طرف قرارداد، پزشك پس از احراز هويت و ثبت شماره تلفن همراه (موبايل) متعلق به بيمار و انجام معاينه نسبت به ثبت خدمات پزشكي (اعم از انجام ويزيت، تجويز دارو و ساير خدمات تشخيصي و درماني…) در سامانه نسخه الكترونيك اقدام ميكند.
۷- در صورت مراجعه بيمار به پزشك طرف قرارداد، چنانچه امكان استفاده از سامانههاي الكترونيك به هر دليل (قطع اينترنت، قطع سامانه نسخهنويسي و…) ميسر نباشد، پزشك پس از احراز هويت بيمار با استفاده از كارت ملي/شناسنامه/دفترچه درماني و استعلام برخورداري وي از استحقاق درمان (پوشش بيمه درمان)، نسبت به معاينه و تجويز در سرنسخه مخصوص مطب/مركز درماني (ترجيحا در قطع A۵) اقدام مي كند.
۸- پزشكان غيرطرف قرارداد همانند پزشكان طرف قرارداد ميتوانند با اتصال به سامانههاي الكترونيك سازمان يا سامانههاي مورد استفاده خود، نسبت به نسخهنويسي الكترونيك اقدام كنند. در صورت عدم امكان استفاده از سامانههاي الكترونيك به هر دليل (قطع اينترنت، قطع سامانه نسخهنويسي و…)، پزشك ميتواند دستور پزشكي را در سرنسخه مخصوص مطب/موسسه در يك برگ تجويز و تحويل بيمار كند.
۹- در صورت عدم نسخهنويسي الكترونيك، بيمار ميتواند نسخه كاغذي پزشك معالج را به داروخانهها و يا موسسات پاراكلينيك طرف قرارداد ارائه كرده و خدمات مورد نياز خود را دريافت كند.
تمامي خدمات درماني با استناد به كدملي بيمه شدگان ارائه مي شود
۱۰- تمامي خدمات تشخيصي و درماني تجويز شده توسط پزشك به صورت نسخه الكترونيك و يا كاغذي به استناد كدملي در پرونده سلامت شخص بيمهشده ثبت ميشود. بنابراين استفاده از كدملي “غير” و “منغيرحق” ضمن مغايرت با موازين حقوقي ميتواند در روند تشخيص و درمان بيماري افراد ايجاد مشكل كند.
۱۱- روشهاي استعلام استحقاق درمان (پوشش بيمه درمان) براي “بيماران خاص” همانند ساير بيمهشدگان است با اين تفاوت كه اين بيماران در كد پيگيري و استعلام برخورداري از خدمات درماني با پسوند “خاص” مشخص ميشوند.
۱۲- ارائه خدمات درماني در بخش بستري در مواردي كه “نوزاد” فاقد كدملي باشد تا زمان صدور شناسنامه و اختصاص كدملي به نوزاد (حداكثر تا يكماه پس از تولد) از طريق كدملي مادر امكانپذير است.
۱۳- تا اطلاع ثانوي احراز هويت بيمه شدگان اتباع بيگانه با استفاده از كد اختصاصي مندرج در جلد دفترچه درماني (۱۰ رقم اول شماره سريال دفترچه) صورت ميگيرد لذا ارائه “جلد دفترچه درماني” براي برخورداري از خدمات تشخيصي و درماني توسط اتباع ضروري است.
۱۴-ضمنا آندسته از بيمهشدگان اتباع خارجي كه جديدالورود هستند، با ارائه شماره اختصاصي فراگير(فيدا) ميتوانند از خدمات درماني درتعهد سازمان بهرهمند شوند.
۱۵- ارائه خدمات تشخيصي و درماني به بيماران اورژانسي منوط به دريافت استحقاق درمان نيست و در حين درمان اين فرايند انجام ميشود.
نحوه تهيه دارو با نسخه پزشكان غير طرف قرارداد
به گزارش سرخط نيوز، دكتر شهرام غفاري، مديركل درمان غيرمستقيم سازمان تامين اجتماعي درباره چگونگي عملكرد پزشكان غيرطرف قرارداد تامين اجتماعي پس از حذف دفترچه هاي بيمه درماني كاغذي از ابتداي اسفندماه توضيح داده و در اين باره مي گويد: حتما تا كنون به پزشك غيرطرف قرارداد مراجعه كرده ايد. اگر دفترچه داشته باشيد برايتان در دفترچه دارو مي نويسد، ولي پول ويزيت را با شما آزاد حساب مي كند.
وي ادامه مي دهد: اما از ابتداي اسفند به بعد كه دفترچه كاغذي ديگر صادر نمي شود، پزشك غيرطرف قرارداد دارو را در سربرگ خودش مي نويسد و نام و نام خانوادگي و كدملي بيمار را هم روي سرنسخه اش مي نويسد. شما برگه را به داروخانه مي بريد و داروخانه با همان كدملي مي تواند در سيستم ببيند كه شما بيمه شده تامين اجتماعي هستيد يا خير و دارو را به شما تحويل دهد.
نحوه نسخه نويسي از سوي پزشكان به دو صورت الكترونيك و غير الكترونيك نيز بر اساس بخشنامه ابلاغي سازمان تامين اجتماعي اينگونه خواهد بود:
نسخهنويسي الكترونيك: در صورت مراجعه بيمار به پزشك طرف قرارداد، پزشك پس از احراز هويت و ثبت شماره تلفن همراه متعلق به بيمار و انجام معاينه نسبت به ثبت خدمات پزشكي (اعم از انجام ويزيت، تجويز دارو و ساير خدمات تشخيصي و درماني…) در سامانه نسخه الكترونيك اقدام ميكند.
در اين صورت حقالزحمه پزشك معالج طرف قرارداد برابر ضوابط مربوطه و به صورت بر خط توسط اين سازمان پرداخت خواهد شد.
نسخهنويسي غيرالكترونيك: در صورت مراجعه بيمار به پزشك طرف قرارداد، چنانچه امكان استفاده از سامانههاي الكترونيك به هر دليل (قطع اينترنت، قطع سامانه نسخهنويسي و…) ميسر نباشد، پزشك پس از احراز هويت بيمار با استفاده از كارت ملي/شناسنامه/دفترچه درماني و استعلام برخورداري وي از استحقاق درمان (پوشش بيمه درمان)، نسبت به معاينه و تجويز در سرنسخه مخصوص مطب/مركز درماني (ترجيحا در قطع A۵) اقدام ميكند.
لازم به ذكر است تا زمان ابلاغ استاندارد لازم براي سرنسخه از طرف سازمان، دستور پزشك بايد به صورت خوانا در دو برگ تجويز شود.
– برگ اول سرنسخه براي مراجعه به داروخانه و ساير موسسات پاراكلينيك به بيمار و برگ دوم سرنسخه براي دريافت حقالزحمه به مديريت درمان استان تحويل ميشود. ارسال برگ دوم سرنسخه مخصوص پزشك به مديريت درمان استان، كمافيالسابق مشابه فرآيند ارسال برگ مخصوص پزشك در دفترچه درماني است.
– ثبت مشخصات هويتي بيمار شامل نام و نام خانوادگي، شماره كدملي، تاريخ ويزيت بيمار و ثبت كد پيگيري استحقاق درمان (پوشش بيمه درمان) بر روي سرنسخه پزشك/مركز درماني الزامي است (ثبت كد پيگيري استحقاق درمان توسط پزشكان تا اطلاع ثانوي اجباري نيست).
– چنانچه از تاريخ اول اسفند۹۹ و بعد از آن، برخي از بيماران با دفترچه درماني خود به پزشك مراجعه كنند، پزشك ميتواند در صورت عدم امكان نسخهنويسي الكترونيك، همانند روال سابق از دفترچه درماني بيماران براي تجويز خدمات پزشكي استفاده كرده و برگ مخصوص پزشك را كمافيالسابق به مديريت درمان استان ارسال كند.
– پزشك طرف قرارداد، بايد نسبت به ثبت عملكرد خود (اعم از انجام ويزيت و خدمات) كه با استفاده از سرنسخه مطب يا برگ دفترچه درماني بيماران انجام شده است در فرم ثبت نسخ كاغذي سامانه نسخه الكترونيك كمافيالسابق اقدام و نسخ كاغذي را در پايان ماه به مديريت درمان استان ارسال كند.
پزشكان غير طرف قرارداد چگونه نسخه بنويسند؟
– پزشكان غيرطرف قرارداد همانند پزشكان طرف قرارداد ميتوانند با اتصال به سامانههاي الكترونيك سازمان يا سامانههاي مورد استفاده خود، نسبت به نسخهنويسي الكترونيك اقدام كنند.
– در صورت عدم امكان استفاده از سامانههاي الكترونيك به هر دليل (قطع اينترنت، قطع سامانه نسخهنويسي و…)، پزشك ميتواند دستور پزشكي را در سرنسخه مخصوص مطب/موسسه در يك برگ تجويز و تحويل بيمار كند.
– از آنجايي كه تجويز برخي داروها (از قبيل داروهاي تحت وب، بيماران خاص، سرطاني، MS و… )، صرفاً از طريق نسخه الكترونيك، در دستور كار سازمان است ضروري است اطلاعرساني لازم به پزشكان و موسسات تشخيصي و درماني غيرطرف قرارداد براي استفاده از بستر الكترونيك براي نسخهنويسي و پذيرش نسخ الكترونيكي انجام پذيرد. تمهيدات لازم براي ايجاد دسترسي موسسات مذكور براي پذيرش نسخ الكترونيك توسط مديريت درمان استان فراهم ميشود.
– داروخانهها و موسسات پاراكلينيك براي ارائه خدمات بر بستر غيرالكترونيك (نسخ كاغذي) حتيالامكان بايد نسبت به دريافت و ثبت كد پيگيري اقدام كنند. ثبت كد پيگيري پس از تكميل مشخصات بيمهشدگان در سامانه eservices.tamin.ir الزامي خواهد بود.
اگر بيماري نسخه الكترونيك نداشته باشد، دارو را چگونه دريافت كند؟
– در صورت عدم نسخهنويسي الكترونيك، بيمار ميتواند نسخه كاغذي پزشك معالج را به داروخانهها و يا موسسات پاراكلينيك طرف قرارداد ارائه كرده و خدمات مورد نياز خود را دريافت كند.
– موسسات مذكور موظف هستند با استفاده از كد ملي بيمار، نسبت به ثبت نسخ مندرج در سرنسخه مخصوص پزشك/موسسه در سامانه معاونت درمان (darman.tamin.ir) و يا سامانهي تحت مالكيت مركز (از طريق پيادهسازي API)، و ارائه خدمت اقدام كرده و نسخ كاغذي را مطابق قرارداد به مديريت درمان استان ارسال كنند. فرايند ثبت نسخ كاغذي مندرج در دفترچههاي درماني تا اطلاع ثانوي مطابق روال قبل خواهد بود.
– از آنجاييكه نسخهنويسي و پذيرش نسخ در بستر الكترونيك براي تكميل پرونده سلامت بيمهشدگان ضروري است، پرداخت مطالبات مرتبط با نسخ الكترونيك در اولويت سازمان قرار دارد. استفاده از نسخ كاغذي صرفاً در مواردي مجاز است كه نسخهنويسي الكترونيك به دلايل نرم افزاري (قطع اينترنت، قطع سامانه نسخهنويسي و…) و سخت افزاري و … فراهم نباشد.
– هماهنگي لازم با بيمه مركزي براي پذيرش نسخ الكترونيك توسط شركتهاي ارائهدهنده بيمه تكميلي درمان به عمل آمده و توسط بيمه مركزي به شركتهاي بيمه تجاري ابلاغ شده است. در صورت تجويز دستور پزشك بر روي سرنسخه نيز، بيمه شده ميتواند نسخه كاغذي پزشك را كمافيالسابق به بيمه تكميلي مربوطه تحويل و اقدام كند.
– تمامي خدمات تشخيصي و درماني تجويز شده توسط پزشك به صورت نسخه الكترونيك و يا كاغذي به استناد كدملي در پرونده سلامت شخص بيمهشده ثبت ميشود. بنابراين استفاده از كدملي “غير” و “منغيرحق” ضمن مغايرت با موازين حقوقي ميتواند در روند تشخيص و درمان بيماري افراد ايجاد مشكل كند.
– لذا تمامي پزشكان و موسسات تشخيصي و درماني موظف هستند ضمن احراز هويت بيمه شده از ارائه خدمت به افراد با كد ملي “غير” برابر مقررات و ضوابط خودداري كنند. مسئوليت حقوقي و قضايي حاصل از ارائه و يا استفاده از كد ملي “غير” به عهده شخص/اشخاص مربوطه خواهد بود.
آغاز تدريجي كنترل و نظارتها
بنابر اعلام معاون درمان سازمان تامين اجتماعي يكي از مهمترين دستاوردهاي نسخه الكترونيك جلوگيري از سوء استفاده هاي احتمالي با استحقاق سنجي بيمه اي فرد است و در اين راستا روش هاي مختلفي براي نظارت و رصد اين موضوع انديشيده شده و جلساتي با ثبت احوال و سازمان هاي ديگر براي دسترسي به سوابق هويتي افراد برگزار شده است اما در بدو امر اين طرح قرار نيست سختگيري شود تا عرصه بر مردم سخت نشود لذا فرايندهاي نظارتي بتدريج انجام خواهد شد. در يكي دوماه اول كه دوره فراگيري طرح است از اعمال روش هايي چون دريافت كدرهگيري از طريق شماره تلفن مراجعه كننده صرف نظر و در ماه هاي بعد نسبت به كنترل اين موارد با روش هاي مختلفي اقدام خواهد شد.
انتهاي پيام
منبع: سرخط نيوز
همه چيز درباره «حذف دفترچه هاي بيمه»/توقف صدور دفترچه از امروز