«طالبان در ترور ديپلمات‌هاي ايران نقش نداشت»

۱۸ بازديد

حضور رسمي نمايندگان تاهبان در تهران س questionsالات و دلايل بسياري را در بين نخبگان و سياستمداران كشور بي پاسخ گذاشته است. دانا نيوز در سرمقاله اي گزارش داد: “مردم نبايد تصور كنند كه تصويري كه دولت و رسانه ها طي 26 سال گذشته براي طالبان كشته اند متفاوت است.” دولت از اين تصوير است. …

«طالبان در ترور ديپلمات‌هاي ايران نقش نداشت» https://dana-news.ir/2021/02/02/طالبان-در-ترور-ديپلمات‌هاي-ايران-نقش/ دانا نيوز Mon, 01 Feb 2021 22:41:42 0000 عمومي https://dana-news.ir/2021/02/02/طالبان-در-ترور-ديپلمات‌هاي-ايران-نقش/ حضور رسمي نمايندگان تاهبان در تهران س questionsالات و دلايل بسياري را در بين نخبگان و سياستمداران كشور بي پاسخ گذاشته است. دانا نيوز در سرمقاله اي گزارش داد: “مردم نبايد تصور كنند كه تصويري كه دولت و رسانه ها طي 26 سال گذشته براي طالبان كشته اند متفاوت است.” دولت از اين تصوير است. …

حضور رسمي نمايندگان تاهبان در تهران س questionsالات و دلايل بسياري را در بين نخبگان و سياستمداران كشور بي پاسخ گذاشته است.

دانا نيوز در سرمقاله اي گزارش داد: “مردم نبايد تصور كنند كه تصويري كه دولت و رسانه ها طي 26 سال گذشته براي طالبان كشته اند متفاوت است.” دولت از اين تصوير است. ممكن است اين تصوير ديروز باشد كه تفسير چهره طالبان امروز را دشوار مي كند و تفسير اين تصوير همچنان مخدوش است ، اما شوراي عالي امنيت ملي و وزارت امور خارجه بايد تصوير ديروز و وضعيت امروز را توضيح دهند. اين به نفع ملي ما و شيعيان افغانستان است كه فقط به اين دليل متهم به ارتباط با اين گروه تروريستي نشويم و ساكت نمانيم. دليل اين رابطه مهم است: در غير اين صورت ، ايالات متحده سالها با اين گروه مذاكره نمي كرد. حتي غرب مشتاق مذاكره با داعش و القاعده بود ، اما آنها از اين كار امتناع ورزيدند ، عمدتا به اين دليل كه داعش و القاعده اعتقادي به قانون و دولت بين المللي ندارند.

اما تا زماني كه من در مورد طالبان اطلاعاتي داشته باشم يا اطلاعاتي در مورد آنها داشته باشم ، برخي از س questionsالات را براي توضيح نويسنده دارم. سوالات به طور كلي در مورد شهادت ديپلمات هاي ايراني در مزارشريف و شهادت شيعيان در افغانستان است. اين باور با استقرار نيروهاي نظامي ايران در مرزهاي شرقي كشور تقويت شده است ، اما نيروهاي مسلح به طالبان هشدار داده اند كه به افغانستان حمله نكنند. ما نمي دانيم ، اما نويسنده معتقد است كه طالبان در افغانستان نقشي در شهادت ديپلمات هاي ايراني ندارند و جمهوري اسلامي معتقد است كه قتل افراد نزديك به آنها با هماهنگي كشور سوم انجام مي شود. اگر هنر جمهوري اسلامي به حرمت خون شيعيان در شهادت شيعيان در افغانستان اختصاص يابد ، اين جاي تقدير دارد. البته طالبان بارها تعهد خود را نسبت به حرمت خون شيعيان اعلام كرده اند ، اما وقتي آنها به شخصي حمله مي كنند و با او مخالفت مي كنند ، مي گويند كه اين كار را خواهند كرد و شيعه يا سني بودن فرقي نمي كند ، بلكه فقط به دليل شيعه بودن آنها مهم نيست. . آنها از رفتن امتناع مي كنند

حمله به شيعيان غرب كابل در تابستان سال 1373 و سپس ورود آن به كابل و شهادت عبدالعلي مزاري يا راه آهن ، ممكن است منجر به بيانات مقام معظم رهبري شود.

البته اين بدان معنا نيست كه ما اقدامات مشابهي را مرتكب خواهيم شد و از حمله به خانه و آوارگي مردم اطمينان حاصل خواهيم كرد ، اما روشن است كه علت كشته شدن و شهادت بخشي از خيانت نيست. برخلاف داعش و القاعده ، آنها واسطه طالبان هستند ، كه معتقدند اين مسئله در جغرافياي افغانستان (نه در جهان اسلام) يا تقسيم قدرت در آنجا منعكس شده است ، در غير اين صورت آنها مذاكره نمي كردند. آنچه امروز براي جمهوري اسلامي مهم است ، تبديل جغرافيايي داعش از جهان عرب به افغانستان است. حضور داعش در افغانستان براي ما بسيار دشوارتر از سوريه و عراق است ، زيرا دو مزيت نسبي در اين كشور وجود دارد ، يكي فارسي و ديگري جريان ترافيكي زياد از مرز شرقي به ايران و مشكل ورود كنترل. آيا شما ايران را يك تهديد ضد طالبان مي دانيد؟ چنين حكمتي ستودني است.

براي ايران مهم است كه حضور آمريكا در افغانستان براي طالبان ايمن نباشد. اخراج ايالات متحده از افغانستان براي حاج قاسم يك رويا بود و اگر طالبان اين وظيفه مهم را انجام دهند ، منافع و امنيت ملي ما تضمين مي شود.

البته ممكن است طالبان اهدافي داشته باشند كه ما آنها را قبول نداريم ، اما دستيابي به آنها گرفتن داعش ، اطمينان از سلامتي شيعيان و جلوگيري از خواب شبانه آمريكايي ها است و دولت بايد اين كار را باز بگذارد. حضور نمايندگان طالبان در ايران را نبايد تلاشي براي سرپوش گذاشتن بر ايالات متحده يا ايجاد پايگاه در افغانستان دانست. اگر رابطه ما با طالبان به نفع ملي ما و شيعيان افغانستان است ، بايد 27 سال گذشته پاسخگو باشيم. از زمان تولد طالبان احتمالاً هيچ ارتباطي وجود نداشته است و در سالهاي اخير برقراري ارتباط امكان پذير بوده است. اين بايد براي مردم روشن باشد ، البته اگر آنها طالبان را با خشونت مي خواهند ، بايد بدانند كه هرگز از ايران حمايت نخواهند كرد.

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.