مطالعات متعدد نشان مي دهد كه برخي غذاها با افزايش خطر ابتلا به انواع خاصي از سرطان در ارتباط هستند. با توجه به ESA ده ايران سلامت مي نويسد: “سرطان يك بيماري پيچيده است.” انواع مختلفي از سرطان و علل احتمالي زيادي وجود دارد. اگرچه ما هنوز از همه پاسخ ها نمي دانيم ، اما …
فرمول غذايي براي ابتلا به سرطان https://dana-news.ir/2021/03/30/فرمول-غذايي-براي-ابتلا-به-سرطان/ دانا نيوز Tue, 30 Mar 2021 04:22:08 0000 عمومي https://dana-news.ir/2021/03/30/فرمول-غذايي-براي-ابتلا-به-سرطان/ مطالعات متعدد نشان مي دهد كه برخي غذاها با افزايش خطر ابتلا به انواع خاصي از سرطان در ارتباط هستند. با توجه به ESA ده ايران سلامت مي نويسد: “سرطان يك بيماري پيچيده است.” انواع مختلفي از سرطان و علل احتمالي زيادي وجود دارد. اگرچه ما هنوز از همه پاسخ ها نمي دانيم ، اما …
مطالعات متعدد نشان مي دهد كه برخي غذاها با افزايش خطر ابتلا به انواع خاصي از سرطان در ارتباط هستند.
با توجه به ESA ده ايران سلامت مي نويسد: “سرطان يك بيماري پيچيده است.” انواع مختلفي از سرطان و علل احتمالي زيادي وجود دارد. اگرچه ما هنوز از همه پاسخ ها نمي دانيم ، اما واضح است كه عوامل مختلفي در پيشرفت و پيشرفت سرطان نقش دارند.
آرايش ژنتيكي و سابقه خانوادگي همگي در بروز سرطان نقش دارند ، اما عوامل خارجي مانند سبك زندگي مي توانند تأثير بيشتري داشته باشند. مطالعات نشان مي دهد كه 80 تا 90٪ تومورهاي بدخيم به عوامل خارجي مربوط مي شوند.
يكي از مهمترين سبكهاي زندگي كه بايد در نظر گرفت ، رژيم غذايي است. مطالعات متعدد نشان مي دهد كه برخي غذاها با افزايش خطر ابتلا به انواع خاصي از سرطان در ارتباط هستند.
در اينجا برخي از غذاها و نوشيدني ها آورده شده است كه مي تواند خطر ابتلا به سرطان را افزايش دهد.
غذاهايي كه مي توانند خطر سرطان را افزايش دهند
برخي از غذاها خطر ابتلا به ديابت نوع 2 و چاقي مرتبط با انواع خاصي از سرطان را افزايش مي دهند. برخي از غذاها همچنين داراي مواد سرطان زا هستند كه مي توانند باعث سرطان شوند.
لازم به ذكر است كه قرار گرفتن در معرض سرطان هميشه منجر به سرطان نمي شود. اين امر به ژنتيك و همچنين خطر و مدت زمان سرطان بستگي دارد.
گوشت هاي ساخته شده
گوشت ضبط شده هر نوع گوشتي است كه انتظار مي رود دودي ، نمكي ، دودي يا كنسرو شود. بيشتر گوشت هاي فرآوري شده ، از جمله موارد زير ، گوشت قرمز هستند
هات داگ
سلام
سوسيس
گوشت گاو نمك
گوشت گاو خشك
تكنيك هاي تهيه گوشت خام مي تواند مواد سرطان زا توليد كند. مثلا، طبق مقاله اي در سال 2018 ، استفاده از نيترات ها منجر به توليد مواد سرطان زا به نام تركيبات نيتروسو مي شود. دود سيگار همچنين مي تواند مواد سرطان زايي به نام هيدروكربن هاي شكننده (PAH) توليد كند.
طبق مطالعه سال 2019 ، گوشت بدون چربي يكي از عوامل اصلي خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ است. مطالعه ديگري كه در همان سال انجام شد نشان داد كه گوشت چرخ كرده با سرطان معده ارتباط دارد.
طبق مطالعه سال 2018 محققان ، مصرف زياد گوشت فرآوري شده با افزايش خطر ابتلا به سرطان پستان در ارتباط است.
غذاهاي سرخ شده
وقتي غذاهاي ستاره اي در دماي بالا پخته مي شوند ، تركيبي به نام آكريل آميد تشكيل مي شود. اين مي تواند در هنگام سرخ كردن ، پخت و پز ، بو دادن و آزمايش اتفاق بيفتد.
غذاهاي نشاسته بو داده به خصوص از جمله اسيد سيب زميني سرخ شده مانند چيپس و سيب زميني سرخ شده غني هستند.
يك مطالعه در سال 2018 نشان داد كه آكريل آميد يك ماده سرطان زا در مطالعات روي حيوانات است. آژانس بين المللي تحقيقات سرطان (IRC) آكريل آميد را به عنوان داروي ضد التهاب در انسان شناسايي كرده است.
طبق مطالعه سال 2020 ، آكريل آميد به ريه ها آسيب مي رساند و باعث آپوپتوز مي شود. مصرف زياد غذاهاي سرخ شده خطر ديابت نوع 2 و چاقي را نيز افزايش مي دهد. اين شرايط مي تواند استرس اكسيداتيو و تورم را افزايش دهد ، كه خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد.
غذاهاي بيش از حد پخته شده
غذاهاي بيش از حد پخته شده ، به ويژه گوشت ، مي توانند مواد سرطان زا توليد كنند. طبق مطالعه سال 2020 ، پختن گوشت در دماي بالا باعث توليد هيدروكربن هاي معطر چند حلقه اي و آمين هاي هتروسيكل (HCA) مي شود. اين مواد با تغيير DNA سلولهاي انساني مي توانند خطر سرطان را افزايش دهند.
غذاها به احتمال زياد در دماي بالا يا وقتي غذا مستقيماً روي شعله تهيه مي شود ، خورده مي شوند. اين شامل روش هاي پخت زير است:
سنگ زني
هاروارد
در قابلمه را سرخ كنيد
FDA تخمين مي زند كه غذاهاي بيش از حد پخته شده مانند سيب زميني مي تواند خطر فيبريلاسيون دهليزي را افزايش دهد. براي كاهش خطر توليد مواد سرطان زا از گرم شدن بيش از حد ، موارد زير را به عنوان يك روش پخت سالم امتحان كنيد.
آردين
از زودپز استفاده كنيد
در دماي پايين بپزيد يا بپزيد
كاهش سرعت
شير
برخي شواهد نشان مي دهد كه محصولات لبني ممكن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزايش دهند. محصولات لبني شامل موارد زير است
شير
پنير
ماست
طبق مطالعه اي در سال 2014 ، مصرف لبنيات فاكتور رشد -1 انسولين مانند (IGF-1) را افزايش مي دهد. اين خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزايش مي دهد. فاكتور رشد شبه انسولين -1 ممكن است تكثير يا تكثير سلولهاي سرطاني پروستات را افزايش دهد.
شكر تصفيه شده و كربوهيدرات ها
غذاهاي شيرين و كربوهيدرات هاي تصفيه شده به طور غير مستقيم خطر سرطان را افزايش مي دهند. برخي از نمونه هاي اين غذاها عبارتند از:
نوشيدني هاي شيرين قندي
غذاهاي پخته شده
ماكاروني سفيد
نان سفيد
برنج سفيد
غلات صبحانه شيرين
مصرف زياد قند و مواد نشاسته اي مي تواند خطر ابتلا به ديابت نوع 2 و چاقي را افزايش دهد. طبق مطالعه سال 2020 ، هر دو شرايط تورم و استرس اكسيداتيو را افزايش مي دهند. اين ممكن است خطر ابتلا به انواع خاصي از سرطان را افزايش دهد.
طبق مطالعه سال 2019 ، ديابت نوع 2 خطر ابتلا به سرطان تخمدان ، پستان و آندومتر را افزايش مي دهد.
قند بيش از حد و كربوهيدرات هاي تصفيه شده نيز مي تواند باعث افزايش قند خون شود كه در سال 2017 ممكن است خطر سرطان روده بزرگ را افزايش دهد.
براي محدود كردن اثرات كربوهيدرات هاي تصفيه شده ، گزينه هاي سالم زير را امتحان كنيد.
نان آرد كامل نان سبوس دار ناني كه با آرد سبوس نگرفته پخته باشند
ماكاروني سبوس دار
برنج قهوه اي
چاودار
الكل
هنگام نوشيدن الكل ، كبد شما الكل را به استيل كولين ، ماده سرطان زا تجزيه مي كند.
طبق يك مطالعه در سال 2017 ، تصلب شرايين باعث آسيب كليه و استرس اكسيداتيو مي شود. همچنين سيستم ايمني بدن را مختل كرده و هدف قرار دادن سلولهاي سرطاني براي بدن دشوارتر مي شود.
طبق مطالعه اي در سال 2015 ، الكل ميزان استروژن را در زنان افزايش مي دهد. اين امر با خطر بالاتر سرطان پستان گيرنده استروژن مثبت همراه است.
آيا برخي از غذاها مي توانند خطر ابتلا به سرطان را كاهش دهند؟
طبق تحقيقات علمي ، برخي از غذاها حاوي تركيبات مفيدي هستند كه مي توانند خطر ابتلا به سرطان را كاهش دهند. اين شامل:
ميوه ها و سبزيجات
طبق يك مطالعه در سال 2017 ، ميوه ها و سبزيجات سرشار از آنتي اكسيدان هستند. اين تركيبات مي توانند از سلول ها در برابر استرس اكسيداتيو و آسيب DNA محافظت كنند.
سنگ مغز
مطالعه اي در سال 2015 نشان داد كه بادام مي تواند به كاهش تورم و خطر سرطان كمك كند.
لوبيا
اين غذاها سرشار از فيبر هستند. طبق مطالعه اي در سال 2015 ، فيبر مي تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را كاهش دهد.
گندم تخمير نشده
يك مطالعه در سال 2020 نشان داد كه غلات كامل با خطر كمتري سرطان در ارتباط هستند. غلات كامل مانند كينوا و برنج سرشار از فيبر و آنتي اكسيدان هستند.
ماهي
ماهي حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 است و يك مطالعه در سال 2014 نشان داد كه اين چربي هاي سالم مي توانند التهاب را كاهش دهند و خطر ابتلا به برخي سرطان ها را كاهش دهند.
انتهاي پيام